Om meg

Om meg


«Begynnelser, overganger, forandring og den subtile dynamikken som ofte kan oppstå ved dette, inspirerer billedkunstner Maya Lawson-Laane i hennes arbeider. Kunstnerens malerier er fargerike, nonfigurative akrylmalerier og teknikken er mange tynne og transparente lag. Det nordiske lyset er tilstede i de lette blåtonene og det er lekne strøk som mer eller mindre danser over lerretet.»

Arendals Tidene 2014Jeg forsøker å gjengi det jeg ser omkring meg. Jeg maler akryl på lerret, jeg bruker lang tid på hvert bilde og jeg maler abstrakt og figurativt på samme tid. Formatet er nesten uten unntak kvadratisk og på dyp blindramme. Jeg har alltid et tema når jeg begynner å male, men motivet er ikke alltid gitt. Mine bilder har mange transparente lag og jeg søker å oppnå en dybde og kontrast den som ser mine bilder kan fordype seg i. Det er ingen enkel prosess, men mitt håp er at mine farger, minner og følelser gir en slags resonans.

Til syvende og sist er min tanke at et bilde skal være hyggelig å se på, det skal sette deg i en god sinnsstemning og det skal la deg få litt fri fra hverdagen. Man skal kunne ha et bilde på veggen der man kan hvile øynene og drømme seg litt bort, det er min intensjon. Og når du ser innover i bildet oppdager du kanskje noe nytt?


Jeg er utdannet ved Westerdals School of Arts, Communication and Technology. Siden 2011 har jeg fått være med på Workshops og i verksted med Helle Kaarem, Dag Hol, Morten Magnus, Pål Gunnæs og Hole Artsenter v/ Elenor Martinsen


Jeg har blant annet deltatt på Kunstnernes Høst- og Påskeutstilling i Stavern i flere år og hatt utstillinger i Moss Kunstgalleri, Kihlegalleriet i Horten, Galleri Soon, Galleri Farsund og Galleri Albin Art. For å nevne noen.
Innkjøpt av NSA og Farsund Kommune

Juryert medlem av Konstvandringen i Dalsland

Antatt av Stavern Kunst og Kultur og NFUK

Nestleder i NFUK